Logo Consorci de la Costa Brava - Anar a l'inici

Riera de Rubiés (El Port de la Selva)

Les limitacions en l'abastament de la zona de Port de la Selva i La Selva de Mar es posen de manifest especialment en els anys secs, tota vegada que la totalitat de l'aigua subministrada prové de l'aqüífer d'aquesta riera.

Per aquest motiu, ja des de fa anys, una pràctica habitual en la zona ha estat abocar l'aigua tractada (inicialment efluent secundari, i avui en dia efluent terciari) en la llera de la riera, a l'alçada de l'EDAR, per tal d'impedir la penetració en l'aqüífer de l'aigua de mar.

Recenment s'ha proposat una doble actuació per a una millor gestió dels recursos en la zona i per a una major conservació de l'aigua en l'aqüífer: per una banda, en els mesos d'estiu es promourà la reutilització de l'aigua regenerada per a usos no potables, mentre que per l'altra en els mesos d'hivern dels anys secs es proposa poder disposar de la possibilitat de portar l'aigua regenerada amunt de la riera, amb la finalitat de propiciar la seva circulació superficial i la recàrrega indirecta de l'aqüífer.

Per aquest motiu, l'any 2006 s'inicien els estudis previs de seguiment de la riera de Rubiés, amb l'objectiu de documentar el seu estat i poder plantejar els requeriments de qualitat de l'aigua regenerada amb totes les garanties des del punt de vista sanitari i ambiental.

 

Riera de Romanyac

Material divulgatiu
document Tríptic Riera de Rubiés, 2011

 

Documentació estat ecològic
2011 - Memòria
- Resum de dades
2010 - Memòria (11.3Mb)
- Resum de dades
2009 - Memòria (12.2Mb)
- Resum de dades
2008 - Protocol de seguiment
- Memòria (4.9Mb)
- Resum de dades
2007 - Protocol de seguiment
- Memòria (13.4Mb)
- Resum de dades
2006 - Protocol de seguiment
- Memòria (2.1Mb)
- Resum de dades

Galeria d'imatges
Punts de mostreig de l'estudi

Participació ciutadana
participació ciutadana Yahoo! Groups
 
© 2019 Consorci Costa Brava · Pl. Josep Pla, 4 3r 1a · 17001 Girona · Tel. +34 972 201 467 Fax +34 972 222 726 info@ccbgi.org · e.FACT
Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació ·

Avís legal Política de protecció de dades