Logo Consorci de la Costa Brava - Anar a l'inici

Riera de Calonge

Formada per diversos petits efluents que drenen el sector sud de les Gavarres fins a la seva arribada a la plana, la riera de Calonge és una típica riera mediterrània que reflecteix la variabilitat del clima propi d’aquesta zona. És una riera amb un notable impacte humà, per la transformació soferta en la llera i en els seus marges, especialment en el tram de la plana, així com per la urbanització que presenten bona part dels trams mitjos.

No obstant això, la riera no rep aportacions d’aigües depurades –a diferència del riu Ridaura–, excepte aquelles que es puguin produir per l’entrada en servei de sobreeixidors en èpoques de pluges, pel fet que tant Calonge com Sant Antoni tenen el seu sanejament connectat a l’EDAR de Palamós.

El seguiment de l’estat ecològic de la riera de Calonge té un notable interès no sols per ell mateix, sinó perquè permetrà comparar l’estat de rius i rieres de la Costa Brava que tenen diferents tipus i diferents graus d’impacte.

 

Riera de Calonge

Documents disponibles
document Protocol de seguiment de la qualitat física, química i ecològica de la Riera de Calonge. Any 2007.

Galeria d'imatges
Punts de mostreig de l'estudi

Participació ciutadana
participació ciutadana Yahoo! Groups
 
© 2019 Consorci Costa Brava · Pl. Josep Pla, 4 3r 1a · 17001 Girona · Tel. +34 972 201 467 Fax +34 972 222 726 info@ccbgi.org · e.FACT
Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació ·

Avís legal Política de protecció de dades