Logo Consorci de la Costa Brava - Anar a l'inici

Rieres

Informació sobre l’estat ecològic de les rieres de la Costa Brava

 

L’activitat cronològicament més recent de les que du a terme el Consorci de la Costa Brava és la de documentar l’estat ecològic de les rieres de la Costa Brava.

Les rieres de la Costa Brava, primer explotades fins a nivells insostenibles i després oblidades per tothom, han tingut -almenys algunes d’elles- un notable i anònim procés de recuperació en els darrers anys. Aquesta recuperació ha estat possible en haver desaparegut les principals afeccions a les que estaven sotmeses: la sobreexplotació dels seus aqüífers i la contaminació.

Els abastaments en alta que s’han fet en diferents zones de la Costa Brava i el sanejament i depuració de les aigües residuals han portat a la recuperació d’uns cabals i d’uns valors ecològics que havien estat absent durant les darreres dècades.

Amb aquesta activitat, iniciada de manera modesta i que pretén expandir-se poc a poc, però de manera ferma, el Consorci de la Costa Brava inicia un seguiment pròpiament mediambiental, que ha de portar a un millor coneixement i a una més adient protecció d’aquests ecosistemes inequívocament mediterranis.

pdf L. Sala, J. Sala, M. Ordeix, D. Boix, J. Couso i M. Serra: Les rieres de la Costa Brava: Evolució històrica recent, estat actual i perspectives de futur. SCIENTIA gerundensis, 28: 43-61 (2007)

© 2019 Consorci Costa Brava · Pl. Josep Pla, 4 3r 1a · 17001 Girona · Tel. +34 972 201 467 Fax +34 972 222 726 info@ccbgi.org · e.FACT
Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació ·

Avís legal Política de protecció de dades